fbpx

Lacrimosa

Tournee Lacrimosa geannulleerd

In verband het coronavirus wordt de voorstelling Lacrimosa vervangen door een uitgebreide tournee van ons theaterconcert De Kampvuursessies.

Poster Lacrimosa - Yentl en de BoerYENTL EN DE BOER — LACRIMOSA (2020/2021)

Kaartjes / Tickets

Nee, dat klinkt niet vrolijk nee. Lacrimosa. Het betekent zoiets als ‘diepbedroefd’. Of ‘tot tranen geroerd’. Absoluut een in-en-in trieste titel. Treurigheid, eenzaamheid, onzekerheid. Bah zeg. Maar ja, zonder tranen geen leven. Luidkeels zingend over straat gaan, bestaat niet zonder de schorre keel van de volgende dag. Je kunt niet als een Tarzan door de jungle slingeren zonder er een oksel vol bloedzuigers aan over te houden. De derde voorstelling van Yentl en de Boer is een ode aan de treurige kanten van ons mens-zijn.

Toch kunnen de zakdoeken thuisblijven: de leukste liedjesmakers van Nederland maken er een groot feest van. Muzikaal gaan ze verder, hun teksten zijn nog raker, en de sketches nog grappiger. Wat dat betreft had een vrolijker titel niet misstaan. Maar ja, soms is het niet anders.

Over Yentl en de Boer

Je kunt Yentl en Christine kennen van hun muzikale bijdrage aan RTL Late Night en Opium TV. Het cabaretduo ontving de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied (Ik heb een man gekend), werd genomineerd voor de Neerlands Hoop (de prijs voor de meest belovende theater­makers met het grootste toekomst­perspectief) en sleepte dit jaar hun tweede nominatie binnen voor de Annie M.G. Schmidtprijs met het nummer Stop de tijd. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Afgelopen seizoen kregen ze louter lovende recensies voor hun concertreeks Yentl en de Boer in Concert en hun tweede cabaretprogramma Magie.

Speellijst Lacrimosa (2020/2021)

Kijk om in één oogopslag te zien of er al/nog kaarten beschikbaar zijn op onze regelmatig bijgewerkte speciale speellijst-pagina

Kaartjes / Tickets

Credits

Tekst en muziek: Christine de Boer en Yentl Schieman
Beeld poster: Thijs Meuwese en Daan Colijn

Informatie voor de pers

Voor persaanvragen kun je terecht bij Amber Winkel (amber@bostheaterproducties.nl).
Open hier onze elektronische perskit met meer informatie en hi-res foto’s: Online perskit