Yentl en de Boer voor het eerst in Koninklijk Theater Carré

Alle Berichten

Persbericht

Yentl en de Boer - De KampvuursessiesVol trots kondigt muzikaal absurdistisch cabaretduo Yentl en de Boer (Yentl Schieman en Christine de Boer) aan dat zij op 29 augustus 2020 voor het eerst in Koninklijk Theater Carré staan. Begeleid door twee muzikanten brengen ze in de Kampvuursessies een selectie van hun beste werk tot nu toe en gloednieuwe nummers. Na de voorstelling in Carré volgt een exclusieve tour langs de Nederlandse theaters. Het is het eerste theaterprogramma van het duo na hun praktisch synchroon geboren baby’s.

Yentl Schieman: ‘De eerste keer in Carré is een hoogtepunt in de carrière van iedere artiest. Toen bekend werd dat we in Carré mochten spelen, dachten we dat we een volgepakt concert zouden geven om te vieren dat we weer terug zijn na ons verlof, maar de coronatijd vraagt natuurlijk om een wat andere aanpak van ons en de theaters.’

Christine de Boer: ‘In plaats van groots uit te pakken, kunnen we nu een intiem kampvuurconcert geven. Ondanks alle afstand heel dicht bij elkaar zijn. We verheugen ons enorm om eindelijk weer onze liedjes voor publiek te kunnen spelen, en zijn enorm dankbaar dat het concert dankzij de inspanningen van de theaters veilig door kan gaan.’

Over de Kampvuursessies

Begeleid door muzikanten Laurens Joensen en Remco Sietsema brengt het cabaretduo een intiem kampvuurconcert met bestaand repertoire en nieuwe liedjes naar het theater. In september, oktober en november is het programma in verschillende steden te zien. De tour is tot stand gekomen in samenwerking met Bos Theaterproducties en Stichting Theateralliantie.

Recensie De Kampvuursessies – De Volkskrant

Het oude werk van het muzikale duo Yentl en De Boer krijgt anno 2020 een nieuwe lading ★★★★

Recensie De Kampvuursessies – Theaterkrant

Troostrijke liedjes in fraaie omlijsting

Lacrimosa

UPDATE DECEMBER 2020: In eerste instantie zouden Yentl en de Boer vanaf november 2020 te zien zijn in het theater met hun derde voorstelling Lacrimosa. Deze voorstelling is inmiddels definitief geannuleerd vanwege de coronacrisis en een uitgebreide tournee van De Kampvuursessies komt hiervoor in de plaats.

Meer Yentl en de Boer?