Yentl en de Boer bij Klassiekers met Kleinsma

Alle Berichten

Kijk de uitzending nu terug via NPO Start!

YouTube video
YouTube video

Dit schrijft Gids.tv over de uitzending: ‘In de voorlaatste aflevering van Klassiekers met Kleinsma is het muzikale cabaretduo Yentl Schieman en Christine de Boer te gast bij Simone Kleinsma. Samen duiken ze in de muzikale schatkamer en de aflevering wordt meteen groots afgetrapt met ‘De laatste dans’ van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.

De Vliegende Panters en musical Phantom of the Opera blijken voor Yent en Christine zeer bepalend te zijn geweest in hun loopbaan. En ze uiten hun bewondering voor Spinvis door een bijzondere uitvoering van zijn nummer ‘Ik wil alleen maar zwemmen’ ten gehore te brengen. Waar halen zij hun inspiratie vandaan en wat vinden ze interessant aan kinderliedjes?

Ze leggen uit hoe een liedje bij hen begint en of ze tegen kritiek van elkaar kunnen. Toen de dames besloten om als duo verder te gaan, maakten ze een bijzondere afspraak. Welke? Antwoorden op deze en andere vragen komen aan bod in een uitgebreid, intiem gesprek met Simone Kleinsma. Andere namen die in deze aflevering de revue passeren: Drs. P, Peter van Rooijen en Typhoon’.

Luister: Christine sprak op NPO Radio 5 deze week alvast even met Daniël Dekker over de tv-uitzending.

Meer Yentl en de Boer?